29/03/2024

În sfârșit se ocupă cineva și de corona virus în Giurgiu

Marţi 10 martie a. c, la sediul Consiliului Judeţean Giurgiu a avut loc o conferinţă de presă organizată de Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, care alături de doamna deputat doctor, Elena Dinu, directorul Teatrului Tudor Vianu, Cosmin Creţu, doamna director a Bibliotecii Judeţene I.A. Bassarabescu – Daniela Bardan şi Cătălin Lupu – director al DGASPC Giurgiu au anunţat măsurile principale luate de în vederea prevenirii şi stopării unei eventuale epidemii virusul COVID 19.
Pentru că Prefectura Giurgiu răspunde doar la ordine politice fără a avea şi grijă cetăţeanului preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina a trebuit să ia măsuri de urgenţă pentru informarea cetăţenilor şi închiderea instituţiilor aflate în subordine. În acest fel începând de azi se vor anula spectacolele la Teatru, Biblioteca Judeţean îşi va închide porţile până la 1 aprilie, de asemenea şi Muzeul Judeţean.
La DGASPC au fost luate deja măsuri în vederea minimalizării impactului cu publicul în toate centrele deţinute şi aflate în subordine, o problemă fiind aceea a obţinerii certificatelor de handicap dar şi pentru acestea urmează să se stabilească o soluţie online prin apeluri video sau pe whats-up.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Mina a făcut o serie de considerente la adresă doamnei prefect Aneta Matei îndoindu-se serios de capacitatea de administrare a unei crize de acest gen – domnia sa răspunzând la cu totul alte ordine decât ceea ce ar trebui să facă, nu stim care sunt locurile de carantina, stocurile de medicamente, asigurarea hranei pentru persoanele autoizolate. As fi vrut ca doamna Prefect sa stranga primarii si sa ia masuri impreuna pentru minimalizarea unei situatii de criza nu sa faca mascarade.
Întrebat dacă în acest moment Consiliu Judeţean are capacitatea financiara să managerieze o astfel de situaţie Marian Mina a spus că în mod normal Prefectura prin Comitetul Judeţean de Urgente ar trebui să facă acest lucru, ei având fondurile necesare în vederea asigurării locurilor unde să fie tratate persoanele în carantină dar cu toate acestea domni a sa a pregătit în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase 20 de paturi care pot primii oricând pacienţi care solicită internarea.
Doamna Deputat Elena Dinu a făcut un apel la populaţie pentru a se informa corect cum să procedeze în caz de suspiciune de infectare cu acest virus menţionând că este important să respectăm procedurile, să sunăm la 112 pentru că ce s-a întâmplat cu cazul femeii de 39 de ani care a ajuns singură la UPU este de o gravitate maximă.
Mai jos aveţi înregistrarea video a întregii conferinţe de presă!

https://www.facebook.com/mihaita.grigore.980/videos/3057720550913874/