MĂSURI DE PREVENIRE A EPIDEMIEI DE GRIPĂ ÎN CADRUL UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR DE STAT AFLATE PE RAZA MUNICIPIULUI GIURGIU

Având în vedere cazurile confirmate/ semnalate/ înregistrate de epidemie de gripă în cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat aflate pe raza Municipiului Giurgiu, vă aducem la cunoștință că până acum situația se prezintă astfel:

În regim de urgență unitățile de învățământ și-au luat măsurile ce se impun în aceste situații, respectiv și-au achiziționat soluții dezinfectante (avizate de Ministerul Sănătății) pentru spălarea igienică a mâinilor și tegumentelor necesare elevilor/cadrelor didactice cât și produse destinate decontaminarii microbiene a obiectelor, suprafețelor, mobilierului școlar, căilor de acces etc.

Mentionăm că urmează să se achizitioneze aparate/dispensere/ dozatoare manuale- necesare utilizării corespunzatoare a acestor soluții dezinfectante. Acestea vor fi montate la intrările elevilor/cadrelor didactice de o parte și cealaltă a căiilor de acces.

Directorii unităților de învățământ au obligația să se asigure că sunt respectate cu strictețe măsurile igienico-sanitare în unitățile de învățământ. De asemenea, este necesar ca în grădinițe și scoli, în fiecare dimineață, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal. De asemenea, cadrele didactice, în cazul în care au suspiciuni legate de starea de sănătate a copiilor, trebuie să semnaleze cadrelor medicale acest lucru.

Menționăm că, toate cheltuielile necesare pentru prevenirea răspândirii virusului gripal vor fi suportate de către Primăria Municipiului Giurgiu .