Stilul Gothic – un stil de viata

Modul in care te imbraci, hainele pe care le porți reflecta personalitatea ta, stilul de viață si valorile tale, insa trebuie sa ai curajul sa descoperi, să explorezi pentru ca imaginația ta să capete un contur propriu. Stilul Gothic – un stil de viata.

Stilul Gothic este un stil misterios, o combinație a pieselor romantice cu elemente de groaza. Cei care adopta acest stil, adopta de fapt un stil de viata aparte. Aceste persoane sunt adeptele plimbarilor lungi, iubitoare a naturii, pasionate de magie, de istorie, dar mai ales de moda, deoarece acest stil nu doar inspira ci se lasa si inspirat.

Moda Goth este considerata ca fiind un stil vestimentar intunecat, uneori morbid si eroticizat. Moda tipica include par vopsit brunet, dermatograf negru, manichiura neagra, veșminte istorice negre, piercing-uri. Imbina elemente ale stilurilor elisabetan, victorian sau medieval cu simboluri religioase, mitologice.

Romantismul pe care acest stil il conferă este unul de neegalat. Multi creatori de moda afirma ca stilul Gothic este cel mai romantic, avand in vedere si materialele folosite….catifeaua, pielea, satinul, matasea si dantela sunt nelipsite, iar hainele sunt croite intr-un mod deosebit. Rochiile lungi din mătase, voal sau catifea, corsetele din dantelă si piele…toate accentuează romantismul si confera un aer misterios oricărei doamne sau domnișoare care adopta o astfel de vestimentatie.

Culorile reprezentative – negrul este prezent, acesta fiind combinat cu unele culori tari, cum ar fi rosul sau visiniul. Contrastul ofera un aer mai dramatic, mai romantic, mai misterios. Insa…stilul Gothic nu este caracterizat doar de vestimentație. Materialele fine si culorile contrastează perfect cu un ten alb, palid, ochii sunt evidentiati prin folosirea unui eyeliner negru, iar buzele foarte bine definite cu ruj roșu.

Accesoriile ce vin in completarea tinutelor sunt bijuterii metalice, cercei, inele sub forma unor cranii, cruci, dar si coliere din dantelă strânse pe gât.

In cateva cuvinte, stilul Gothic in moda se poate caracteriza prin mister, pasiune, groaza si romantism, toate acestea combinate intr-un mod de-a dreptul halucinant.