Cele mai căutate job-uri în România

Din 2017 și până în prezent , categoria cu cele mai multe locuri de muncă disponibile, dar și cu cei mai mulți aplicanți , este în domeniul serviciilor auto (adică orice ține de curierat, șoferi de tir, șoferi de camioane etc.).

Potrivit statisticilor, pe locul imediat urmator se află locurile de muncă în străinătate si în domeniul construcțiilor , atât ca ofertă cât și ca cerere. 

Conform platformei  OLX în secțiunea „locuri de muncă”, angajatorii din Romania publică în jur de 400. 000 de anunțuri de locuri de muncă vacante pe an, dintre care foarte multe merg în direcția „șoferi -sercicii auto-curier”.

Conform lui Paul Neagoe,  Business Manager OLX România : „Scopul este acela de a contribui la crearea unui echilibru pe piața muncii, în care dorințele celor două părți se intersectează. Acest lucru se întâmplă în acest moment cu categoria șoferi – servicii auto- curierat, unde atât cererea, cât și oferta sunt la cote înalte. Totuși, cea mai mare problemă a angajaților blue collar rămâne salariul prea mic, nevoie care declansează și o fluctuație mai mare pe piața muncii”.

 Pe locul doi în topul celor mai căutate categorii de locuri de muncă se află ”ingineri-meseriași-constructori”, “muncă în străinătate” și „personal hotelier – restaurant” sunt alte categorii cu un număr semnificativ de anunțuri, urmate de secțiunile „bone-menajere” și „casieri- lucrători comerciali”.

Salariul, un factor esențial

Conform sondajelor OLX , pe lângă un program de lucru flexibil, pentru care majoritatea optează (49%), salariul este un alt factor foarte important în decizia schimbării angajatorului. 38% din totalul celor 2.279 de utilizatori vor să beneficieze de un salariu decent. Bonurile de masă reprezintă și ele un avantaj din punctul de vedere al angajaților , la fel și munca peste program plătită mai bine, transportul asigurat la locul de muncă , precum și mai multe zile libere plătite.

OLX Locuri de muncă: cea mai dinamică comunitate de blue collars din România

Datorită platformei „OLX locuri de muncă” , sunt reunite peste 25.000 de companii care angajează lunar prin intermediul OLX.

„Uitându-ne la evoluția din ultimul an, vedem o creștere constantă a cererii de angajați din toate domeniile, iar cele menționate mai sus rămânând în top din punctul de vedere al volumelor pe piața din România. Totodată, candidații blue collar de pe platformă găsesc din ce în ce mai multe locuri de muncă atractive pentru ei, numărul de aplicații per candidat crescând cu 15% față de 2017. De asemenea, am resimțit o creștere impresionantă din punct de vedere a tendinței candidaților de a folosi canalele mobile vs. desktop. Contactările direct de pe mobil au crescut cu peste 50% față de desktop în ultimul an, trend facilitat atât de evolutia internetului mobil in țară în general, cât și, în cazul nostru specific, de usurința prin care aplicanții pot ajunge la locurile de muncă relevante și de a aplica direct de pe telefon.”, a adăugat Paul Neagoe