Sfaturi de urmat pentru a fi organizat

Organizarea începe de acasă, continuă în mașină, la birou și se sfârșește tot acasă. Dar ce te faci când simți că ești acaparat de o mulțime de lucruri și organizarea îți iese pur și simplu din planurile tale? Nu ai decât să te mobilizezi, să urmezi câteva sfaturi utile și să începi așa-zisul proces de organizare. Evident, acest proces nu e ceva mecanic, standard, pe care trebuie să îl parcurgă toată lumea la fel. Totul se află în concordonță cu personalitatea și stilul tău de viață. Începe cu ce îți place și vei vedea că devine mai ușor!

Iată ce sfaturi am pregătit pentru a-ți veni în ajutor!

Gândește-te la ce ai de făcut dis-de-dimineață încă de seara

Cea mai întâlnită scuză în zilele acestea este: “Sunt un om ocupat.” Asta nu înseamnă că un om ocupat trebuie să fie dezorganizat. Din contră, el trebuie să-și planifice totul ca lucrurile să meargă strună, cum s-ar zice. De exemplu, un sfat potrivit ar fi să îți pregătești planul înainte cu o seară pentru a doua zi. Gândește-te la ce ai de făcut și notează dacă nu poți reține. Mergi chiar și până la cele mai mici detalii: cu ce să mă îmbrac, ce geantă să port sau care este traseul cel mai scurt și neaglomerat spre serviciu. Nu uita! Așază toate lucrurile importante de care ai nevoie într-un loc des accesat de tine. În felul acesta, te asiguri că nu o să uiți nimic esențial acasă.

Mergi chiar mai departe cu planificarea. Când te întorci de la serviciu ce ai de făcut? Cumpărături, task-uri de finalizat sau altceva? Gândește-te la cât ți-ar lua fiecare și organizează-te în așa fel încât să nu termini ziua fără să fi terminat ce ți-ai propus. Vorba aceea, nu lăsa pe mâine ce poți face azi!

Fii organizat chiar și în mașină

Ai tendința să lași tot felul de lucruri aruncate prin mașina personală? Asta nu va face decât să te simți inconfortabil. În plus, când vei căuta ceva, va fi greu de găsit și va apărea starea de nervozitate. Primul pas este să stabilești lista cu lucrurile de care chiar ai nevoie în mașină, cum ar fi o foaie, un pix, șervețele, un suport de telefon etc. Dacă ai obiceiul să păstrezi chiar și acte în mașină, atunci poate că ar trebui să deții și o mapă pentru documente. În caz că nu ai una, o găsești la Atelierele Unika în categoria promoționale. Pielea naturală e unul dintre materialele folosite de producător, iar un exemplu este mapa pentru documente Elite. Încăpătoare, stylish și calitativă.

Pune-ți biroul la punct

Începe organizarea la birou prin aranjarea lucrurilor în locuri stabile. Mai exact, stabilește un loc pentru fiecare ca să fii sigur unde le găsești când ai nevoie. Sigur cunoști acel moment când ajungi la birou și toate sunt împrăștiate. Te cuprinde o panică, simți că nu mai ai timp de task-uri și uite cum reușești să-ți îngreunezi ziua. Ca să nu mai ai parte de experiențe neplăcute, rezervă-ți câteva minute înainte de a începe activitatea de la serviciu și pune la punct totul. Vei fi mult mai productiv și mai bine dispus.

Așadar, organizarea e bună pentru oricine. Nu o neglijați! Poate să vă creeze stres, anxietate și o proastă dispoziție. Productivitatea să vă însoțească peste tot!