DEZVOLTAREA TURISMULUI ÎN GIURGIU, O PREOCUPARE DE VIITOR A MUNICIPALITĂȚII

În ultima perioadă, Primăria Giurgiu a depus și câștigat mai multe proiecte cu finanțare europeană pentru mai multe obiective din oraș care pot dezvolta turismul. Proiectul pentru Canalul Cama și cel cu Portul de Ambarcațiuni, sunt două proiecte ce ar putea viza un interes destul de mare pentru turiști, la acestea adăgându-se și altele tot la fel de importante pentru dezvoltarea durabilă a municipiului.
”Va veni vremea, prin investițiile pe care le facem în dezvoltarea turismului, în atragerea de turiști la Giurgiu, în susținerea și promovarea turismului, să edităm broșuri pe care să le punem la dispoziția unităților de cazare…E bine ca și unitățile de cazare să aibă pliante pentru ca turistul să găsească unde să meargă în oraș, ce anume să viziteze, sau unde ar putea servi masa”a adăugat primarul Nicolae Barbu.
Edilul Nicolae Barbu a mai declarat că urmează să fie depus un proiect cu 100% finanțare europeană pentru relizarea unui festival al peștelui.
”…nu există nici o susținere a municipalității pentru acest proiect, contribuția financiară este 0. Câștigarea acestui proiect înseamnă atragerea unui segment de investitori, dar și de consumatori ai turismului,” a conchis Nicolae Barbu.

Fotografia postată de Primaria Municipiului Giurgiu.