LILI GANCHEVA ESTE ÎNCEPÂND DE ASTĂZI CETĂȚEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI GIURGIU

Conferirea titlului de Cetățean de Onoare doamnei Lili Gancheva a creat multă emoție, astăzi 1 noiembrie 2018, în cadrul ședinței de Consiliu Local.
Lili Gancheva a avut o contribuție deosebită în creșterea nivelului de dezvoltare a cooperării între cele două regiuni (Giurgiu și Ruse), prin cele 25 de proiecte europene câștigate și implementate cu succes, având ca și zone de interes cultura, dezvoltarea rurală, cadrul de orientare transfrontalieră România-Bulgaria, conservarea biodiversității, managementul de drumuri, dezvoltarea turistică, consolidarea capacității operaționale de a răspunde la situații de urgență, dar și în domeniul educației, sportului și tineretului, de promovare a cărții și artei pe cele două maluri ale Dunării, reabilitarea infrastructurii rutiere, cât și despre istorie, tradiție, democrație sunt tot atâtea argumente care întăresc expunerea de motive. De asemenea, statul român, prin Ambasadorul său de la Sofia i-a acordat Diploma pentru 140 de ani de Relații Diplomatice dintre România și Bulgaria. La aceasta se pot adăuga și alte distincții, dar cele mai importante sunt mărturiile scrise în proiecte și rapoarte care valorează milioane de euro.
”Am atâtea amintiri cu doamna Lili încât nu pot să le povestesc pe toate. Primul meu contact cu doamna Lili a fost în iunie 2012 la ceremonia de învestire în funcția de primar, la care a fost prezentă și a ținut să-mi ureze personal dar și în numele comunității din Ruse, succes în activitate, totodată să mă asigure în continuare de sprijinul în toate proiectele pe care vrem să le derulăm ”, a declarat primarul Nicolae Barbu.
Din anul 2002 face cunoscut orașul și județul Giurgiu în presa locală și națională din Bulgaria și devine autorul unui ghid al Bucureștilor în limba bulgară, dar și al unei cărți despre presa din România, în limba română..
Lili Borisova Gancheva și-a dedicat jumătate din viață cooperării transfrontaliere Giurgiu-Ruse, revenindu-i meritul acestor colaborări între instituțiile administrației, culturii, educației, promovării artei și valorilor perene în cele două comunități.
Conferirea titlului de Cetățen de Onoare al municipiului Giurgiu, doamnei Lili Borisova Gancheva a fost aprobată cu unanimitate de voturi.

Fotografia postată de Primaria Municipiului Giurgiu.