„ALDE-PSD avem o relatie foarte buna, una in care colaboram foarte bine! ”

Georgiana Mihaela Balaban

Ionel Muscalu, (vicepresedinte ALDE), a declarat astazi, 27.07.2018, in cadrul unei conferinte de presa ca relatia dintre Partidul Social Democrat(PSD) si Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor(ALDE) este una foarte buna. „Suntem bucurosi ca pensiile s-au marit inca o data! ” a afirmat vicepresedintele.

In cadrul conferintei, Aurel Ciumberica(vicepresedinte ALDE) a tinut sa aminteasca de a-80-a aniversare de la moartea Reginei Maria care s-a implicat in Marele Razboi Mondial si a avut un rol important in Conferinta de Pace de la Paris.

De altfel, a mentionat si faptul ca s-au implinit 150 de ani de la moartea lui Miron Cristea, primul patriarh al Romaniei, cel care a venit la rege cu documentele de la Alba Iulia.

A.Ciumberica a adus in discutie Legea privind ajutorul social: „Este un proiect depus de Calin Popescu-Tariceanu si vreau sa mentionez ca persoanele care beneficieaza de acest ajutor social, numai au dreptul sa refuze de trei ori un loc de munca, pentru ca li se suspenda ajutorul. Ei si familia lor, nu vor mai beneficia de acest ajutor. In Romania sunt 250.000 de asistati social, iar in luna martie totalul ajutoarelor ajungea la suma de 50 de mil. de lei. Fenomenul s-a extins in special in randul tinerilor! ”.

Al doilea subiect dezbatut de Aurel Ciumberica a fost legat de situatia din organizatiile de cartier si din sectiile de votare. A declarat ca marea majoritate a problemelor este de ordin edilitar. Acesta a comunicat ca Organizatia de Tineret ALDE prin generozitatea colegului lor Gheorghe Stefan au inchiriat un imobiliar langa „Colegiul National Ion Maiorescu” ce va deveni un sediu ALDE  de activitati educative si recreative. De asemenea, in cladire va  fi un birou de consultanta juridica. „Cu acest birou vrem sa aducem o contributie la cetatenii care au probleme juridice, pentru a numai cheltui sume de bani. ” a declarat vicepresedintele ALDE.