INTERREG V-A Romania-Bulgaria-PENTRU O MAI BUNA CONECTIVITATE

GEORGIANA MIHAELA BALABAN

Carosabil nou, piste de biciclete, un sens giratoriu la intersectia strazii Dacia cu bulervadul Bucuresti (zona Petrom), toate aceste lucruri posibile in orasul nostru. Primarul Mun.Giurgiu, Nicolae Barbu a declarat ieri 04.07.2018 in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la primaria orasului ca aceste lucruri sunt realizabile datorita proiectului INTERREG finantat de Uniunea Europeana.

De asemenea proiectul cuprinde si realizarea unui sens giratoriu situat la iesire din oras-intrare in satul Remus pentru a permite traficului sa se desfasoare in conditii mai bune decat cele cu care ne-am obisnuit. Constructia lui nu ii mai obliga pe soferii care sunt nevoiti sa intoarca, sa mearga pana la al doilea sens giratoriu.

In cadrul proiectului se va asfalta si soseaua principala: de la spital la Remus, soseaua Prieteniei-M.Viteazul si de la parcul M.Viteazul-Spital-Steaua Dunarii.

Pistele de biciclete vor fi amplasate pe toate strazile de intrare in oras, asta inseamna 19 km de piste pentru biciclisti. O extindere a pistelor va exista si pe canalul CAMA, asa ca giurgiuvenii care detin o bicicleta sunt indemnati la sport si la un transport personal eficient.

INTERREG Romania-Bulgaria este un proiect ce dureaza 30 de luni, suma alocata este aprox.7.835.000€ si este finantat de Uniunea Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala(FEDR) care a fost lansat in 26 martie 2015.

REFERITOR LA PROBLEMA ILUMINATULUI PUBLIC.

Nicolae Barbu a declarat ca vor fi aduse in jur de 1200-1400 de becuri, suma alocata fiind de 4.000.000€. Lampile inlocuite vor favoriza managementul traficului. Pe timpul noptii, daca traficul este intens si intensitatea becurilor va creste, iar daca sunt doar cateva masini luminiozitatea lampilor va fi redusa.

Primarul sustine ca iluminatul orasului este intr-o stare mai buna decat acum 6 ani.