Vicepresedintele Consiliul Judetean Giurgiu, Corozel Lucian se afla in vizita oficiala in Raionul Anenii Noi, Republica Moldova.

“Lăsând la o parte caracterul oficial al vizitei, am sentimentul eu, și cred că și colegii mei, că am venit în vizită la frați.
Relația strânsă de prietenie dintre județul Giurgiu și Raionul Anenii Noi a fost parafată încă de acum doi ani, atunci când președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, a venit aici și a semnat, cu președintele Raionului Anenii Noi, Alexandru Barbăroșie, o înțelegere de cooperare în domeniul dezvoltării locale, promovare reciprocă în domeniile dezvoltării economice, educație, cultură și turism.
De asemenea, am stabilit la acel moment că ne vom sprijini reciproc și vom avea schimburi interinstituționale mai ales în domeniul social, pentru că prioritatea și directa noastră responsabilitate, din postura de lideri locali, sunt cetătenii pe care îi reprezentăm.

Recent, ați cerut sprijin nostru pentru organizarea festivalului folcloric “La vatra străbunilor” și am fost bucuroși să aprobăm, în unanimitate, un proiect de hotărâre prin care am alocat suma de peste 66 de mii de lei.
Scopul nostru este acela de a reclădi acele punți de legatură între noi și de a privi împreună spre un viitor mai bun pentru noi, pentru copiii noștri. România este, de altfel, și principalul susținător al parcursului european al Republicii Moldova.
Sperăm, așadar, să avem, in viitor, cât mai multe proiecte de succes împreună!”