04/10/2023
Art. 1 – Statul român
 (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
(2) Forma de guvernământ a statului român este republica.
(3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.
(4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale.
(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.

CONSTITUTIA ROMÂNIEI!

Asa scrie in Constitutia României si cine dracu sunt eu sa o contrazic???

http://www.constitutiaromaniei.ro/art-1-statul-roman/

Ieri la Giurgiu si-a lansat o carte despre castelul Peles un cetatean, actor de mana a doua de pe la Piatra Neamt care se numeste RADU DUDA – sau conform legilor din Romania asa ar trebui sa apara el in Cartea de Identitate,

Ca Duda respectiva a devenit sotul Margaretei una dintre fiicele regelui care a abdicat..stati sa mai scriu odata pentru cei care nu au inteles… a ABDICAT…adica a renuntat la orice prerogativa regala…asta nu il transforma sub nici-o forma in RADU – PRINCIPELE ROMANIEI???

Domnilor autoritati locale care v-ati facut pres, mai aveati putin sa ii pupati mana, conform Constitutiei Romaniei ieri ati primit pe cetateanul RADU DUDA, nu alteta sa…nu excelenta sa…nu principele Romaniei ca, conform legii …ACESTE TITLURI NU EXISTA….

Pentru asa ceva multi care se cred Napoleon, Regele Richard al 3-lea sau Abraham Lincoln au sfarsit pe la ospicii!

Ca omul semneaza sub pseudonim sper…RADU PRINCIPE AL ROMANIEI?????? e treaba lui …dar ca este primit cu sare si paine la Colegiul National Ion Majorescu mi se pare o impietate si o lipsa de respect fata de cetatenii acestei tari care sunt obligati sa respecte legile si sa nu isi aroge titluri de printi, duci, lorzi, marchizi sau alte astfel de oratanii caracteristice evului mediu!

Daca doar e un rol insa, acesta il joaca bine!