CINCI PÂINI

Sunt dependent de autoturismul propriu şi personal din dotare. Maşina, o nesătulă în ceea ce însemna combustibilul consuma cam 12l/% km – cam mult dar asta mi-am putut permite, asta am luat. Nu am bani să îmi cumpăr o maisna nouă cu un consum rezonabil aşa că trebuie să mă descurc cu ce am.

Din această cauză de câte ori aud de scumpirea benzinei mă îngrozesc.

Anunţul că se vă mării din nou acciza la combustibil care se va repercuta în preţul benzinei mele de la staţie cam cu 0.5 bani pe litru înseamnă că de la 4,5 lei cât este acum va ajunge la 5 lei deci la 10 litri – un plus de 5 lei echivalentul a 5 pâini!

Cum nu am salariu mărit de bugetivor ci mă descurc cum pot, mă gândesc că la bugetul meu de deplasări pe care îl aloc lunar adică în jur de 80, 90 de litri, înseamnă o creştere de minim 45 lei – adică 45 de pâini.

Cum la mine în familie cumpărăm cam 3 pâini în fiecare zi deja înseamnă cumva că dintr-o dată, guvernul actual mi-a luat din buzunar banii pentru vreo două luni în care să cumpăr pâine pentru a mării salariile primarilor, viceprimarilor, indemnizaţiilor de şedinţă a consilierilor locali şi judeţeni şi mai ales a dubla banii pentru aleşii noştrii din Parlamentul României.

Şi atunci nu ar fi mai bine dacă minunăţii noştri aleşi ar renunţa la salarii… indemnizaţii, să facă acest lucru benevol. Vreau să fac politică şi să reprezint oamenii – nu am nevoie să fiu plătit pentru asta!

Nu vreau ca un consilier local sau judeţean să fie plătit cu 1400 – 1500 lei lunar doar că a fost pus pe o listă de un partid care declară că îmi doreşte binele meu, al populaţiei care îl votează. Dar de fapt face bine doar pentru ei, cei ajunşi să împartă coliva, care sunt membrii în tot felul de comisii şi comitete plătite, în AGA şi ADI, ATOP sau mai ştiu ce alte chestii de acest gen menite să încaseze cam 25% din salariul directoriilor din instituţiile subordonate primăriei.

Ca un exemplu un consilier local ales în municipiul Giurgiu încasează o indemnizaţie de 1300 de lei pentru o şedinţă de comisie şi o şedinţă de consiliu, la care se mai adăugă dacă face parte din AGA de la Apă Service încă 25% din salariul directorului adică cam 20 de milioane de lei şi dacă cumva mai face parte din încă vreo comisie sau AGA a altei întreprinderi mai câştiga şi de acolo încă minim 1000 de lei

DECI UN CONSILIER POATE INCASA 2500 LEI – 3000 LEI – ADICA – 3000 DE PÂINI

La care adăugăm şi faptul că în afară de vreo trei care lucrează în sistemul privat, cea mai mare parte dintre cei 21 de consilieri locali sunt angajaţi bugetivori, cărora tocmai le-au fost mărite salariile cu vrei 25%!