MESERIA DE CONSILIER LOCAL

Ieri în şedinţa Consiliului Local Giurgiu am văzut cum la unul din punctele de pe ordinea de zi s-a votat mărirea… legală… cum ar spune unii a indemnizaţiei de consilier local de la 500 de lei la 1300.

Deja devine tentant să fii consilier local şi măcar pentru indemnizaţie, nu că ar fi cine ştie ce de muncă, sau mare transpiraţie în binele cetăţenilor, dar chiar să iei un salariu minim pe economie că te prezinţi la o şedinţă de consiliu şi la una de comisie… parcă parcă responsabilitatea asta civică e prea de tot.

Adică dă-o în mama ei de purcea, nu mănâncă nu-i mai da… dar e prea mult, prea că la ţară… prea pe banii contribuabilului… şi asta în timp ce dăm afară 30, 40 de persoane din administraţia locală, că nu avem bani de salariu deşi ţinem în schimb acolo nişte pensionari cu pensii de vreo 6.000 de lei, la care mai adăugăm şi un mic salariu de bugetivor local cu salariu mărit anul ăsta care e minim 2.500 de lei fără alte sporuri şi indemnizaţii.

Nu am nimic cu pensionarii, să fie sănătoşi să îşi poată mânca amărâtă aia de pensie, dar când văd câte un nesimţit din asta rapace căruia nu-i mai ajunge şi mai vrea să îmbuce şi el ceva… parcă parcă e prea de batjocură pentru amărâţii ăştia de cetăţeni care trăiesc marea parte din ei pe salarii minime. Şi când mai aud şi că unii pensionari din ăştia angajaţi directori de subordonate la primărie mai au şi grave probleme penale mai mai că mă apucă draci.

Am înţeles treaba cu o să vă fie bine din campania electorală, că nu s-a specificat când e altceva dar chiar să înceapă cu… aleşii… iarăşi trebuie să ai obraz de mare porc.

Şi culmea e că din aleşii ăştia ai noştrii locali care şi-au mărit indemnizaţia cu 150% nici unul nu e simplu muncitor, sau mai amărăştean. Nu cei mai mulţi dintre ei au firme incluse în topul firmelor, în topul Rotary… directori de instituţii etc…

Şi sincer aş fi preferat ca măcar vreo 10 din ei să spună că nu sunt de acord cu acest lucru şi că indiferent că este legal, să îşi doneze indemnizaţia vreunei organizaţii care ajută copii.

Dar cum până la ruşine ne e mai aproape buzunarul de la spate… o dăm şi noi popeşte… că tot ajutăm toate bisericile astea cu mulţi, mulţi, prea mulţi bani… primeşte-i Doamne şi pe ăştia.