“DA ŞI EU POT” – Turul României pe bicicletă a ajuns la final

Marţi 25 iulie 2017, în Parcul Izvor, in jur de ora 18.00, vor ajunge la linia de finish cei doi soţi Gabriela – Elena și Cristian Airinei care în urmă cu o lună porneau într-o aventură minunată pe biciclete cu dorinţa de a parcurge 2500 de km în turul României pentru a putea ajuta copii diagnosticaţi cu diabet zaharat – insulinodependent în achiziţia de sisteme de monitorizare continua a glicemiilor.

În fiecare din cele 21 de judeţe, pe parcursul celor 2500 de km, cei doi soți s-au întâlnit cu autorităţi locale, părinţii şi copii cu diabet încercând să strângă cât mai multe fonduri. Peste tot au fost primiţi de oameni minunaţi, bucuroşi că cineva a avut o astfel de iniţiativă cei mai încântaţi fiind evident dulcineii, acei copii cu diabet care au realizat că dacă îşi doresc, ŞI EI POT! să îşi depăşească temerile şi sunt capabili să realizeze multe lucruri extraordinare ţinând sub control diabetul.

Pe o reţea de socializare chiar s-a declanşat un întreg concurs cu ce poate face fiecare copil că o provocare a celor doi, fiecare copil arătând că poate face atletism, înot, fotbal, teatru, pot cânta, pot dansa, pot merge pe role sau biciclete sau sunt câştigătorii de premii diverse.

 “Da și Eu Pot” este un proiect inițiat de doi oameni obișnuiți, Gabriela-Elena și Cristian Airinei, din credința că viața oamenilor din România se poate schimba, atât timp cât lupți pentru cauza în care crezi.

Gabriela-Elena și Cristian Airinei, inițiatorii acestui proiect, au făcut turul României pe bicicletă, în 30 de zile, parcurgând peste 3000 de km prin 21 de județe.

Gabriela-Elena Airinei a fost diagnosticată cu diabet tip 1 în anul 2002, an din care a început lupta ei cu monitorizarea glicemiei: 4 înțepături zilnic pentru monitorizarea glicemiei și alte 4 pentru administrarea insulinei, mai bine de 2.920 de înțepături într-un an. După 15 ani de diabet și peste 43.800 de înțepături, Gabriela s-a întrebat cum suportă un copil toată această suferință, mai ales că, în cazul copiilor, pot fi și 10 înțepături într-o zi doar pentru măsurarea glicemiei și alte 5 pentru administrarea de insulină.

3650 – Acesta e numărul minim de înțepături pe care e nevoit să îl suporte în fiecare an un copil diagnosticat cu diabet de tip 1

“Cum poate fi viața unui copil care trebuie să se înţepe de peste 10 ori pe zi? Cum poate fi viața unui părinte îngrijorat tot timpul de valoarea glicemiei copilului său, care se întrebă permanent: Oare a mâncat? Oare și-a calculat corect doza de insulină? Este o grijă permanentă și o mare provocare pentru un copil să se înțepe la școală ca să-și măsoare glicemia. Există acum soluții prin care acești copii pot avea o viață mai frumoasă și prin care părinții să își facă mai puține griji. Există aparate de monitorizare a glicemiei care necesită o singură înțepătură pe zi pentru calibrarea glicemiei și care le poate transmite părinților informații privind valoarea glicemiei copilului prin telefon. Prin programul “Da și Eu Pot dorim să sprijinim cât mai mulți copii prin achiziționarea acestor aparate și a consumabilelor necesare. Din păcate, aceste aparate sunt scumpe și mulți dintre părinți nu și le pot permite, iar Casa Națională de Asigurări de Sănătate are un program care funcționează doar pe hârtie” a declarat Gabriela-Elena Airinei.

“Da și Eu Pot” – un proiect care le poate face mai bună viaţa celor 3000 de copii diagnosticaţi cu diabet de tip 1 în România

 Turul României de bicicletă a început duminică 25 iunie, ora 11, în București pe traseul Parcul Izvor (Bdul. Națiunile Unite)– Piața Unirii – Parcul Tineretului – Sos Giurgiului – cu prima oprire la Giurgiu.

Oricine poate susține acest proiect prin donații în contul Asociației Sprijin pentru Diabet.

Cont LEI BANCPOST: RO86BPOS70608474041RON01 sau platformele de donații: GalantOM și Bursa Binelui, donații de la persoane fizice necomisionate de către bancă:

http://sprijinpentrudiabet.galantom.ro/event-projects/view?id=799

https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Da-si-eu-pot

Mai multe informații despre acest proiect şi inițiatorii acestuia găsiți la www.dasieupot.ro.

Fondurile generate de această aventură vor fi donate Asociației „SPRIJIN PENTRU DIABET” pentru achiziționarea de sisteme de monitorizare a glicemiei destinate copiilor diagnosticați cu diabet insulinodependent.

 Asociația „Sprijin pentru Diabet” s-a născut din dorința de a ne ajuta copii diagnosticați cu diabet zaharat tip 1 prin organizarea de activități și proiecte care să facă viața frumoasă micuților dulcinei. Printre proiectele implementate pot fi menționate: Telemedicina pentru copilul insulinodependent 2015 – 2016 și Programul de monitorizare a glicemiei 2016. Mai multe informații găsiți la www.sprijinpentrudiabet.ro

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați: Cristian Airinei, ţel: 0763.642.798 sau email: dasieupot@gmail.com