18/04/2024

DELEGAȚIE MILITARĂ MIXTĂ ROMÂNO-AMERICANĂ, ÎNTR-O VIZITA DE INFORMARE LA GIURGIU,

Primăria Giurgiu a fost gazda unei vizite de informare, luni, 17 iulie, organizată de o delegație româno-americană formată din militari americani specialiști în Afaceri Civile SUA (US Civil Affairs ) și specialiști în cooperare civili-militari (CIMIC), de la Batalionul 1 CMIC al Statului Major al Forțelor Terestre.
La întâlnire au participat primarul Nicolae Barbu, prefectul județului Giurgiu Nina Carmen Crișu, cei doi viceprimari Ion Dragomir și Ionuț Cioacă alături de conducătorii instituțiilor care asigură siguranța și ordinea publică pe teritoriul județului și municipiului Giurgiu.
Prefectul județului i-a asigurat pe oaspeții americani că la Giurgiu autoritățile colaborează și cooperează în scopul asigurării securității și siguranței populației și prezența trupelor americane, în tranzit, pe teritoriul municipiului. crează un sentiment de siguranță și nicidecum de teamă sau vulnerabilitate.
Edilul șef, Nicolae Barbu, le-a făcut oaspeților americani o scurtă prezentare a municipiului, legată de pozitionare, profilul economic si social, oportunitatile de dezvoltare, proiectele europene aflate in derulare, cooperarea cu vecinii bulgari și prezenta în cadrul unor structuri nationale si internationale.
”Aș vrea să vă mulțumesc în numele administrației publice locale din Giurgiu și a cetățenilor pentru faptul că ne-ați facut această vizită și pe viitor vă așteptăm cu drag la cât mai multe vizite de informare,” a conchis primarul Nicolae Barbu.
Vizita s-a încheiat cu o poza de grup.
Activitatea a fost prevăzută să se desfășoare în cadrul exercițiului multinațional Saber Guardian 2017 (SG17) planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa (USEUCOM), este condus de Forțele Armate ale SUA din Europa (USAREUR) și se desfășoară în perioada 08 – 22 iulie. Aceasta are loc anual, începând cu anul 2013 prin rotație, pe teritoriile naționale ale Ungariei, României și Bulgariei.

Fotografia postată de Primaria Municipiului Giurgiu.