Orasul infractorilor – Hotii si vardistii

De vreo doua luni,  aproape in fiecare zi, in municipiul Giurgiu exista tot felul de radare si filtre de politie care opresc cam tot ce are roti.

Nu vrea sa fiu inteles gresit, nu sunt impotriva acestui lucru, uneori chiar sunt de acord mai ales cand vad cat de haotic conduc multi giurgiuveni autoturismele pe cele doua strazi din oras.

Doar ca mi se pare cumva prea mult, am cumva senzatia de fiecare data cand vad cate un echipaj de politie din asta care opreste asa tot ce vede in fata ochilor ca suntem un oras plin de infractori, care trebuiesc opriti, intrebati, si amendati pentru te miri ce!

Iar cand in comunicatele de presa de la politie mai facem si titlu de glorie ca am suspendat 30 de permise si am dat nu stiu cate amenzi mi se pare si mai ciudat!

Dar dupa ce avem o infrastructura vai de mama ei, cand trebuie sa ocolesti tot felul de gropi, cand nu vezi semnele de circulatie din cauza copacilor sau felului absolut cretin in care sunt montate, cand semafoarele merg din cand in cand iar sensurile giratorii sunt atat de largi incat de abia trece o masina ce sa mai vorbim de a doua mi se pare complet nefiresc sa mai vad si din 20 in 20 de metri echipaje de politie iesite la vanat!

Zici ca suntem in jocul ala Hotii si Vardistii! Care cum vede o masina sau un radar il posteaza pe facebook, asa ca deja stii pe unde e echipajul sau radarul, iar politistii cum vad ca ai intrat in raza lor vizuala parca se bucura!

Acum eu inteleg ca amenzile se constituie in venituri locale la Primaria Giurgiu, dar parca as prefera sa vad ca vin niste investitori, ca reparam infrasturctura, ca scapam de gropi si de capace de canalizare, iar politia ar putea sa dirijeze traficul de pe internationala spre vama nu sa stea ascunsi pe la umbra si sa incerce sa iti gaseasca ceva doar doar le dai o spaga sau o amenda!

Si pentru ca tot stim pe unde sunt pozitionate radarele si echipajele filtru macar sa primim si noi un comunicat de presa sa anuntam pe unde va postati sa incercat sa ne ardeti.

Nu de alta dar macar de bun simt!

Dar poate cer eu prea mult ca acel agent care ma opreste sa se prezinte, sa imi spuna motivul pentru care sunt oprit degeaba, ca de exemplu au o actiune…

Am umblat in multe tari, si in multe orase din tara. Singurele judete unde se intampla asa ceva, si mai ales cu masini neinscriptionate ca apartinand politie la radar sunt Giurgiu si Teleorman!

Adica…

Pentru cei interesati unde se afla echipajele – https://www.facebook.com/groups/InfoTraficGiurgiu/

https://www.facebook.com/groups/radaregiurgiu/?fref=ts