PSD GIURGIU VA VOTA MOTIUNEA DE CENZURA

PSD Giurgiu a convocat duminica, 18 iunie o conferinta de presa la care au participat, impreuna cu presedintele organizatiei, Marian Mina si patru dintre parlamentarii PSD: senatorul Cristian Marciu si deputatii Elena Dinu, Razvan Cuc si Andrei Alexandru. A lipsit, presupunem ca motivat, senatorul Niculae Badalau care, cel mai probabil pregateste citirea motiunii de cenzura impotriva lui Grindeanu in Parlamentul Romaniei.
Motivul acestei conferinte intempestive a fost acela, ca inainte cu cateva ore de prezentarea motiunii de cenzura sa se transmita catre electorat un mesaj de unitate si de fidelitate fata de conducerea partidului si presedintelui acestuia, Liviu Dragnea.
Presedintele organizatiei judetene, Marian Mina a precizat la inceputul conferintei de presa ca ceea ce vor declara liderii social democrati prezenti, reprezinta pozitia acestora si argumentatia pentru aceasta pozitionare vis a vis de ceea ce se intampla in aceste momente in interiorul PSD.
“Organizatia PSD Giurgiu, imptreuna cu toti primarii si presedintii de organizatii a hotarat in unanimitate retragerea sprijinului politic pentru Sorin Grindeanu, votarea motiunii de cenzura si punerea in aplicare cat mai rapid a programului de guvernare. In acest moment, Sorin Grindeanu nu mai reprezinta PSD si nu mai are legitimitate. De aceea facem un apel la unitate catre toti membrii de partid si reiteram faptul ca ne dorim stabilitate politica”, a declarat Marian Mina.
Razvan Cuc, ministru demisionar al transporturilor a facut un tur al realizarilor ministerului pe care l-a condus timp de aproape jumatate de an, dupa care a punctat si pe latura politica…
“Vremurile ne impun sa fim mobilizati si de aceea fac apel la ratiune si intelepciune… Puterea unei guvernari de succes sta in forta unei echipe, nu intr-un singur om. Noi am fost alesi in Guvern sa punem in aplicare programul de guvernare si consider ca gestul ministrilor, acela de a isi da demisia a fost unul statutar… Voi vota motiunea de cenzura si cred ca cei ce se delimiteaza de programul de guvernare au un program propriu…” a precizat Razvan Cuc.
Deputatul Elena Dinu a spus ca liderii PSD nu pot asista impasibili la ce se intampla pe scena politica…
“Suntem datori electoratului caruia i-am promis o viata mai buna, celor care asteapta de la noi indeplinirea programului de guvernare. Cine este acum la Guvern nu ne mai reprezinta si de aceea voi vota motiunea de cenzura”, a spus Elena Dinu.
Si deputatul Alexandru Andrei a precizat ca va vota motiunea de cenzura, nu inainte de a vorbi despre faptul ca PSD a dat un ministru al transporturilor (Razvan Cuc) “care a dovedit ca este demn sa aiba aceasta functie”. Dupa o enumerare a realizarilor din judet ale fostului ministru al transporturilor (DN 5 – zona Ilfov, DN 5A, podul de la Gradistea si centura municipiului Giurgiu), Andrei Alexandru a declarat ca sustine si voteaza motiunea de cenzura.
“Voi vota aceasta motiune pentru ca trebuie sa stopam aceasta criza, dar si din respect pentru cei ce ne-au trimis in Parlament… Cu speranta ca si in viitorul guvern, Razvan Cuc va ocupa postul de ministru al transporturilor, votez pentru continuitate si stabilitate” – Andrei Alexandru.
Cea mai scurta declaratie a fost aceea a senatorului Cristian Marciu care, dupa ce a amintit ca este de 27 de ani in PSD, si-a aratat sustinerea pentru motiunea de cenzura si pentru programul de guvernare.