Avancronica bilantului Presedintelui Consiliului Judetean Marian Mina

Așa cum, la nivel național, PSD pune în practică programul de guvernare cu care a câștigat alegerile, și noi, la nivel local, încercăm să ne respectăm promisiunile cu care partidul a câștigat – detașat (și pentru asta, mulțumesc din nou giurgiuvenilor care ne-au votat masiv, în iunie 2016) – alegerile locale.

Nu tot ceea ce am găsit în Consiliul Județean, la preluarea mandatului, a fost bun, nu tot ceea ce am găsit a fost eficient, însă angajații instituției au dat dovadă de o mare disponibilitate de a pune lucrurile pe făgaș normal.

Am reușit să demarăm foarte multe proiecte noi, în special pe infrastructură, dar am reușit și să reziliem trei mari contracte păguboase pentru Consiliul Județean, ”moștenite” de la predecesorii noștri: cele vizând drumurile județene 603, 411 și 504.

Legat de aceste drumuri importante, vă spune că pentru DJ 504 s-a decis, deja, câștigătorul licitației, iar acum așteptăm să treacă perioada de depunere a contestațiilor (până acum, nu s-a depus niciuna), pentru DJ 603, documentația este pe SEAP, iar pentru DJ 411 documentația este în procedură.

Pot spune că, în acest prim an de mandat, am avut o colaborare excelentă cu toți colegii mei consilieri, indiferent de partidul din care fac parte și nu am ce reproșa nimănui, din acest punct de vedere. Evident, îmi doresc în continuare aceeași atitudine constructivă, mai ales din partea colegilor consilieri din PNL.

Și în ceea ce privește colaborarea cu primăriile din județ, pot aprecia că este una foarte bună. La Ministerul Dezvoltării sunt foarte multe proiecte depuse de primăriile din județ – o simulare făcută de noi arată că vom obține, pe programul PNDL II, circa 8.000 de miliarde de lei vechi, pentru astfel de proiecte și vă asigur că nu va fi neglijată absolut nicio comună din județ, indiferent de coloratura politică a primarului.

Priorități rămân, în continuare, educația (reabilitarea școlilor, grădinițelor, liceelor), sănătatea (reabilitarea dispensarelor), drumurile și rețelele de apă-canal pentru toate comunele din județ.