19/04/2024

Povestea merge mai departe…AFC Astra Giurgiu — KRC Genk 2-2 (1-1)

Astra a remizat contra belgienilor de la Genk, în prima manşă a “şaisprezecimilor” Europa League, scor 2-2, şi, după cum a arătat meciul, păstrează şanse la calificare, săptămâna viitoare, la retur.

A fost un joc “la nivelul primăverii europene”, cu patru goluri spectaculoase, cu ocazii importante de parte jucătorilor noştri, care au reuşit să revină pe tabelă, de fiecare dată, lăsând o bună impresie, într-o seară special, la Giurgiu.

O organizare apreciată de oficialii UEFA, un spectacol fotbalistic frumos, un rezultat, poate, un pic nedrept, ţinând cont de ceea ce s-a văzut în teren, unde, clar, echipa lui marius Şumudică a arătat ca una “europeană”.
Povestea merge mai departe.. Episodul următor, tot din categoria “bonusuri”, la Genk!
Joi seară, Genk a condus de două ori, prin golurile marcate de Timoty Castagne (25) și Leandro Trossard (83), dar Astra a reușit să revină de fiecare dată, prin golurile înscrise de Constantin Budescu (43) și Takayuki Seto (90), Teixeira, Ioniţă sau Săpunaru având, la rândul lor, ocazii importante de a marca, echipa noastră putând acuza şi neacordarea unui penalty, la Budescu, în startul meciului.

Nu este însă timp de “calcule şi analize”, pentru că duminică echipa noastră joacă un meci decisiv, în campionat, pentru “play-off” – contra celor de la Viitorul, tot la Giurgiu, unde, cu siguranţă, cei prezenţi în tribună “vor avea ce vedea”!

”Am rămas și eu așa un pic uimit de 3-4 faze pe care le-am făcut și am crezut că suntem echipă de Champions League. N-a fost nicio diferență la fazele respective, între razele pe care le-a făcut Astra și le-au făcut echipele care au jucat ieri și alaltăieri. Mă refer la golul lui Budescu, cu o invăluire extraordinară a lui Teixeira, mă refer la ocazia lui Teixeira, după un călcâi al lui Nico, o fază extraordinară, dar a dat peste poartă. Când pleacă în dreapta Ioniță și dă la o palmă de bară, capul lui Săpunaru… Deci am avut 4-5 ocazii clare de a marcat.

Consider că meritam să câștigăm, mai ales că, în debutul partidei, am avut un penalty indiscutabil și încă o dată dovedim că facem parte dintr-o țară mică, o țară care nu suntem probabil acceptată. Doi metri de adițional, tușierul acolo, centralul bine plasat, vede clar că jucătorul meu câștigă mingea, are prim-planul și jucătorul celălalt cade peste el… Indiferent că este imprudență, este penalty clar. Altceva este să pleci de la 1-0…

Ne lipsește iarba, ne-am antrenat două săptămâni numai pe sintetic. N-am putut să lucrăm la automatism, n-am putut să antrenăm absolut nimic. Ne-am antrenat prin săli de sport. E greu, s-a văzut că au un ritm în fața noastră, că sunt mai agresivi, primii la minge”. a declarat Marius Șumudică, la conferința de presă de după meci.
AFC Astra Giurgiu — KRC Genk 2-2 (1-1)

Stadion ”Marin Anastasovici”: 6.000 spectatori

Au marcat: Constantin Budescu (43), Takayuki Seto (90), respectiv Timoty Castagne (25), Leandro Trossard (83).

Astra: Silviu Lung jr — Geraldo Alves, Cristian Săpunaru (căpitan), Fabrício —  Alexandru Stan, Takayuki Seto, Filipe Teixeira, Junior Morais — Alexandru Ioniță II (Daniel Florea, 64), Daniel Niculae (Sergiu Buș, 63; Viorel Nicoară, 80), Constantin Budescu.

Antrenor: Marius Șumudică

Genk: Mathew Ryan — Timoty Castagne, Jakub Brabec, Omar Colley, Jere Uronen — Bennard Kumordzi ( Sander Berge, 64), Brian Heynen —  Siebe Schrijvers, Alejandro Pozuelo (c) (Jean-Paul Boetius, 75), Leandro Trossard (Thomas Buffel, 88) —  Mbwana Samatta.

Antrenor: Albert Stuivenberg

Arbitru: Svein Oddvar Moen

Arbitri asistenți: Kim Thomas Haglund, Magnus Lundberg

Arbitri asistenți adiționali: Svein-Erik Edvartsen, Tore Hansen

Arbitru de rezervă: Jan Erik Engan (toți din Norvegia)

AFC Astra Giurgiu