POLITISTII DE LA FRATESTI – ARESTATI LA DOMICILIU

În fapt, în perioada aprilie-mai 2016 , în exercitarea atribuțiilor de serviciu, P.N. și A.A.C.  au pretins și primit sume de bani și bunuri  de la mai multe persoane cercetate în cadrul unor dosare penale instrumentate la nivelul subunității de poliție, cât și de la conducători auto opriți pentru control în cadrul acțiunilor pe linie de supraveghere, dirijare și control a traficului rutier.

De asemenea, la data de 13.09.2016, inc. P.N. a pretins şi primit de la administratorul unui depozit de material lemnos, suma de 500 lei, pentru a interveni pe lângă reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie  Județean Giurgiu şi ai Gărzii Forestiere, care urmau să efectueze un control la depozitul pe care îl administrează, în scopul neaplicării unei sancțiuni contravenționale sau aplicării unei  sancțiuni mai mici, pentru eventualele încălcări ale normelor legale constatate.

La data de 18.10.2016 cei doi inculpați au fost reținuți, iar la data de 19.10.2016, Tribunalul Giurgiu a dispus  măsura preventivă a arestului la domiciliu cu privire la ambii agenți.

 

În cursul instrumentării dosarului s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Tehnic din cadrul Direcției Generale Anticorupție, la efectuarea unor activități specifice informativ-operative contribuind și lucrători din cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă.