29/03/2024

TEATRUL TUDOR VIANU TERMINAT IN PROPORTIE DE 99%

Lucrările de investiţii la Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu sunt realizate în proporţie de 99%. Anunţul a fost făcut vineri, 7 octombrie, în conferinţă de presă, de către managerul lăcaşului de cultură, Cosmin Creţu.

El a anunţat că „festivitatea de tăiere a panglicii” va avea loc marţi, 11 octombrie, la ora 13.00. În aceeaşi zi, de altfel, va debuta şi Festivalul Internaţional a Teatrelor Dunărene, eveniment ajuns la cea de-a XIX-a ediţie.

S-a muncit cu sârg pentru finalizarea lucrărilor la clădirea Teatrului, totul este aproape gata şi putem, astfel, deschide stagiunea 2016-2017, dar şi găzdui Festivalul cu care s-a obişnuit deja publicul giurgiuvean”, a spus Cosmin Creţu.

El a menţionat faptul că lucrările de investiţii au fost unele ample, rezultatul însemnând o îmbunătăţire a condiţiilor în care actorii vor lucra iar publicul se va bucura de spectacolele prezentate de către artişti.

Nu vom mai muri vara de cald, iarna de frig, a fost făcută şi o reabilitare a reţelei electrice, astfel încât ISU să nu aibă argumente împotriva funcţionării instituţiei noastre. Sala mare arată altfel, la fel şi sala mică. De asemenea, sala cunoscută drept Cafeneaua Artiştilor va deveni una multifuncţională”, a mai spus managerul Teatrului „Tudor Vianu”, precizând că în acest ultim caz, sala va fi de consiliu, de proiecţii, dar şi de spectacole.

Lucrările de investiţii la Teatrul „Tudor Vianu” au fost făcute cu fonduri de la Consiliul Judeţean Giurgiu, instituţia de cultură fiind de altfel în subordinea CJ.