DESPRE MOTIVATIE

Atunci cand incerci sa te motivezi inseamna ca deja stii rezultatul unde vrei sa ajungi dar iti lipseste vointa necesara de a inlatura obiceiurile negative care iti stau in cale. Asa ca, pentru a te motiva sa faci o actiune necesara, primul lucru este indepartarea obiceiurilor negative care te tin in loc prin substitutie cu unele bune. Probabil ca in prezent esti motivat sa faci o actiune care nu iti este benefica, si vrei sa o inlocuiesti cu una care iti va aduce beneficii majore.

Trebuie sa iti gasesti “motorul” care te pune in miscare!

Având în vedere dinamica sistemului trebuințelor individului, motivația ne permite să înțelegem o serie de fenomene psihosociale deosebit de semnificative sub aspect practic, ca de exemplu: alegerea profesiei, integrarea în muncă, evoluția socio-profesională a individului.

Se consideră, că motivaţia permite indivizilor umani să-şi adapteze comportamentele, când realizează proiecte, prin anticipări, evaluări şi corecţii, astfel încât să se apropie cât mai mult de scopul dorit. Astfel, informaţiile furnizate de realizarea unui comportament permit evaluarea distanţei dintre acest comportament şi proiectele urmărite. Printre altele, faptul că omul elaborează proiecte şi că el caută să le realizeze apelând la planuri şi la evaluări implică faptul că reprezentările mentale sunt activate pe toată durata realizării proiectelor sale.

Haideti sa incercam un experiment! De ex : Iti doresti foarte mult un lucru material (o casa, o masina etc):

-Te comporti ca si cum ai fi trecut prin experienta respectiva

-Te comporti ca si cum ai avea deja banii aia in buzunar pentru a cumpara acel lucru.

-Te comporti ca si cum deja ai aveea ceea ce iti doresti!

Sunt 2 faze ale acestei metode:

1. Ai deja ceea ce ti-ai dorit!… cand te comporti ca atare, te pui in pielea personajului care are deja lucrul pe care si-l doreste!

2Esti sigur ca se intampla, crezi cu tarie si fara indoiala!!!

Recomand prima varianta ca fiind mai simpla…dar fiecare poate alege dupa cum isi poate controla propriile ganduri…

Incearca sa iti setezi mintea pe oportunitati si incepe sa gandesti din ce in ce mai mult ca tu esti stapanul vietii tale…pentru ca doar  tu  poti  face  lucrurile sa se intample!

Oricat de multe lucruri s-ar fi spus despre motivatie si despre cum sa ne mentinem motivati, cu siguranta intotdeauna va exista ceva nou de adaugat. Pentru ca societatea in care traim ne obliga oarecum sa ne stablimi obiective pe toate planurile vietii, obiective pe care le putem atinge doar mentinandu-ne motivatia. Si cum de multe ori intensitatea ei scade iar obiectivele ne par indepartate, e necesar sa fim deschisi catre orice ne-ar putea ajuta sa devim atat de motivati incat sa ajungem acolo unde ne dorim..

„OAMENII NEOBISNUITI SUNT OAMENI OBISNUITI CARE AU O MOTIVATIE DEOSEBITA” (REX RENFROW)