Consiliul Judeţean Giurgiu şi-a deschis porţile pentru elevi şi dascăli

Peste 100 de elevi de la mai multe licee din municipiul Giurgiu au participat miercuri, 5 octombrie, la activitatea denumită „Ziua Porţilor Deschise” la Consiliul Judeţean Giurgiu. Este o acţiune organizată în premieră, cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei.
Liceeni de la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu”, de la Liceul Tehnologic „Ion Barbu” şi mai mulţi tineri de la Liceul „Nicolae Cartojan” au mers la CJ Giurgiu pentru a-i cunoaşte pe cei din conducerea instituţiei, dar şi pe câţiva dintre membrii aparatului propriu, precum directorii Florentina Stănculescu şi Miruna Eftimiu ori consilierul Madina Bălăceanu.

Au venit, desigur, la întâlnirea cu tinerii giurgiuveni şi cu dascălii lor, preşedintele Marian Mina, vicepreşedintele Vasile Andronache, dar a trecut să-i salute şi administratorul public al judeţului Răzvan Cuc.
Şeful Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, i-a asigurat pe tineri de tot sprijinul pe care îl poate acorda lor din postura de preşedinte al acestei instituţii.

Problemele voastre sunt şi ale noastre. Ziua Porţilor Deschise la Consiliul Judeţean se doreşte a fi o premieră de exerciţiu democratic pentru activarea participării tinerilor la procesul de luare a deciziilor din cadrul comunităţii şi îmbunătăţirea conectivităţii dintre autorităţile publice şi presa, reţele sociale, spaţiu public, ONG-uri. De azi, vă provoc şi pe voi! Dorim să vă aflăm părerile, deoarece acestea contează cu adevărat. Ne dorim să punem în practică, pe cât se poate, orice idee de-ale dumneavoastră şi vă cerem implicarea şi acum, dar şi pe viitor”, le-a transmis, printre altele, Marian Mina.

Directorul Direcţiei Integrare Europeană, Miruna Eftimiu, le-a făcut tuturor celor care au mers la sala de şedinţe o prezentare pe scurt a ceea ce este Consiliul Judeţean, dar poate cel mai aşteptat moment a fost acela în care tinerii au alcătuit propriu lor Consiliu Judeţean.

Prima grupă l-a ales pe Răzvan Măinescu drept şef al CJ Giurgiu, cu Florentin Licuţă şi Zenaida Ţugui vicepreşedinţi, iar secretar general al judeţului a fost numită Ruxandra Rufă.
Cei din a doua serie de vizitatori au ales exclusiv fete în toate funcţiile, respectiv Mădălina Epure preşedinte şi vicepreşedinţi Andrada Toma şi Violeta Apostol, precum si Nicolle Ruxandra Constantin- secretar general al județului

Ambele serii de liceeni au avut, de asemenea, de aşternut pe hărtie şi de prezentat, pe scurt, câte 10 idei de proiecte. Acestea au vizat cele mai arzătoare probleme ale tinerilor şi pe care ei, liceeni, dacă ar avea 500.000 de lei cu suma respectivă le-ar rezolva.
Tinerii au cerut, printre altele, amenajarea unei Case a Tineretului, un Spital Judeţean Modern, burse de merit lunare sau semestriale, mai multe spaţii de recreere, organizarea de evenimente ce implică voluntariatul şi aşa mai departe.

Proiectele cele mai bune, votate în majoritate, au fost premiate.