Despre atractia fizica…

Chimia dintre o femeie si un barbat este de fapt un sentiment real al atractiei sexuale si al unui magnetism puternic ce ia nastere in prezenta unui potential partener de dragoste. Alte posibile semne dintre doua persoane sunt evidentiate de entuziasmul de a fi aproape de cineva, de pulsul accentuat stimulat de adrenalina produsa, nervozitate, de momentul in care simti ca  “iti tremura picioarele”, de gesturi impulsive si de nevoia de a-l satisface pe celalalt.

Semnele de chimie, care sunt usor de recunoscut prin simptome fizice de atractie sexuala ar putea fi explicate prin existenta de feromoni, semnale chimice lansate de catre un individ, prin aer, care afecteaza  fiziologia si comportamentul altor membri din aceeasi specie. Desi feromonii au fost odata asociati cu ritualurile de imperechere la mamifere, oamenii de stiinta au descoperit ca feromonii umani sunt importanti si fac chimia dintre doi oameni se intample.

Atat barbatii cat si femeile vor emite gesturi de natura sexuala pentru a arata ca sunt dispuse relatiilor sexuale, pe care le vor indrepta spre o persoana anume sau le vor adresa tuturor.

Prin atingerea unor parti ale corpului cum ar fi portiunea pieptului imediat deasupra sanilor, gatul, coapsele, pot atrage atentia barbatiilor facandu-i sa-si doreasca sa le atinga la randul lor.

Expunerea gatului sau a incheieturii bratului sunt semne prin care femeia atrage atentia asupra vulnerabilitatii si feminitatii ei.

Combinarea posturilor cum ar fi gura usor intredeschisa, expunerea gatului si privirea cu ochii intredeschisi sunt decisive pentru excitarea barbatilor, facandu-i sa se gandeasca in mod inconstient la placerile intense ce le implica actul sexual.

Zambetul este cel mai recunoscut semnal dat de femei catre barbati prin care acestia isi primesc acceptul de a le aborda.

Imbujorarea este de asemenea un semn ca femeia este atrasa de un barbat si ca se gandeste sau isi imagineaza anumite fapte intime atunci cand priveste un barbat. Aparitia rosetei in obraji este cauzata de dilatarea vaselor de sange produse la emotii puternice.

Cu ajutorul privirii pot fi transmise semnale sexuale foarte sugestive. Privirea este folosita pentru a evalua, identifica si atrage posibilele cuceriri.

Sunt cazuri in care si barbatul face primul pas, abordand o femeie fara sa fi obtinut in prealabil acordul ei. Situatie in care s-ar putea ca el sa nu aibă prea mult succes daca femeia, pierzand controlul pe situatie, va simti nevoia de a-l respinge.

Dimpotriva acesta ar putea sa aiba sanse de reusita daca evita respingerea prin invocarea unor motive aparent fara intentii sexuale.

O femeie ii poate arata unui barbat ca este atrasa de el privind piezis la acesta, respectiv va privi barbatul pentru un anumit timp dupa care va intoarce capul, iar dupa un timp isi va furisa din nou privirea, fapt ce poate constitui un fel de acord dat barbatului pentru a o aborda.

Clipirea si miscarea scurta a genelor, ridicarea sprancenelor, precum si sustinerea pentru un timp a privirii unui barbat se pot considera a fi semnale de deschidere a abordarii.

Marind ochii sau adoptand o pozitie, prin lasarea capului in jos, ce le scoate in evidenta ochii femeile devin irezistibile pentru barbati, mai ales cand vor sa obtina ceva de la acesta, intrucat astfel vor semana foarte mult cu imaginea unui copil ce are nevoie de multa protectie.

Nu exista nicio indoiala cum ca iubirea nu ar fi reala, ca emotiile puternice nu ar exista, dar …totul pleaca de la chimie/atractie fizica. Este un fenomen fizic cu “artificii” si fluturi sau o reactie chimica dictata de feromoni, substante inodore pe care toate mamiferele le produc pentru a intra in  „love making mood”? Oamenii de stiinta spun ca ambele variante sunt corecte. Ei aproba existenta de chimie intre doua persoane, dar si conexiunea ce construieste sentimentul de dragoste si duce la o chimie reusita.