Boala provocata de consumul de paine care nu te lasa sa slabesti.


Alimentul banal cu beneficii inedite. De ce trebuie sa mananci mai des mamaliga. Nu multi stiu cat de buna este mamaliga pentru organism. Asa ca aceasta nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta. Iata cateva dintre numeroasele beneficii ale acestui aliment. Mamaliga este o sursa minunata de vitaminele A, B, C, E, potasiu, magneziu sau fosfor. Recent, experti nemti in biologie celulara vegetala, de la Universitatea din Koln, au descoperit prezenta in boabele de porumb a unor substante derivate ale acizilor arahidic si palmitic, extrem de benefice pentru pastrarea sanatatii a organismului. Efectul detoxifiant al substantelor din porumb usureaza efortul ficatului de neutralizare a substantelor toxice, reducand considerabil riscul la insuficiente si ciroze hepatice. Sunt si alte studii care au demonstrat faptul ca, la populatiile care consuma zilnic mamaliga, incidenta bolilor hepatice este de 10 ori mai mica, iar copiii au o dezvoltare mai buna.

 


Polipii intestinali: cum ii depistezi si ce sa faci ca sa nu se transforme in cancer. Polipii intestinali sunt excrescente care se dezvolta in colon sau la nivelul rectului. Unii dintre polipi pot vorbi despre riscul de cancer colorectal. De aceea, dupa varsta de 50 de ani sau la persoanele cu risc crescut de cancer sunt recomandate analizele periodice. Polipii intestinali sunt mici excrescente situate, in general, la nivelul mucoasei intestinale. Polipii au o mare diversitate de forma si de implantare, dar cei mai multi au dimensiuni foarte mici (pana la 1 cm). Majoritatea polipilor sunt benigni si sunt silentiosi. Polipii colonici sunt asimptomatici, dar cand acestia depasesc dimensiunile de 1 cm sau cand sunt de natura canceroasa apar simptomele caracteristice. Cele mai comune semne si simptome sunt: hemoragii rectale sau oculte (eliminarea de sange rosu prin scaun pana la 5%), constipatie sau diaree, dureri colicative, tenesme (contractii puternice abdominale).

Spune-mi ce mananci: dieta disociata 3+3, benefica pentru sanatate.Foarte apreciata pentru efectele sale asupra sanatatii, Dieta 3+3 are efecte pozitive asupra metabolismului pe care-l regleaza la scurt timp dupa inceperea regimului. Persoanele care vor sa slabeasca 4,5 kg, trebuie sa urmeze acest regim un interval de sase saptamani. Multe persoane care au urmat Dieta 3+3 timp de doua luni au slabit chiar noua kilograme. Care sunt principiile esentiale ale dietei : 1.In timpul dietei disociate 3+3 nu trebuie sa se combine i produsele vegetale cu cele de origine animala. 2. Zilnic, se recomanda trei mese principale si doua gustari. In fiecare zi, se consuma cate doi litri de apa. 3. Este permis si consumul de cafea neagra: o ceasca pe zi.