Proiecte de modernizare infrastructură și utilități în plină desfășurare

Străzi sau cartiere care nu au beneficiat de modernizări zeci de ani și unde cetățenii nu se pot bucura de condițiile civilizate de trai oferite de o infrastructură modernă se află în atenția municipalității și sunt incluse în proiecte aflate deja în derulare. În acest caz se află și șoseaua Alexandriei, acolo unde anul trecut au fost efectuate lucrări la canalizarea pluvială și asfaltare și unde în această primăvară se continuă cu extinderea carosabilului, crearea locurilor de parcare de rezidență, modernizarea trotuarelor, amenajarea pistei de biciclete, betonare și asfaltare.
Șantier în lucru este și pe strada Nicolae Titulescu, acolo unde după executarea lucrărilor la canalizarea pluvială și la sistemul de termoficare, în perioada următoare se realizează lucrările la sistemul public de iluminat și la introducerea rețelei de net city, estimate a se finaliza în circa o lună și urmate de lucrările finale la carosabil, trotuare, guri de canalizare și amenajare peisagistică.
În această primăvară, ca și în anii precedenții, ADPP Giurgiu derulează programul de plombare și reparații pe străzile din oraș, fiind vorba despre zone întregi, integrate în cadrul unui program de lucru bine stabilit și nu de plombări individuale.
La același capitol, municipalitatea a finalizat săptămâna trecută lucrările pe Liniștei și Berzei, iar în zilele următoare, când vremea va permite, constructorul de pe Digului, Barbu Ștefănescu Delavrancea și I.L.Caragiale va trece la asfaltare după ce intervențiile la apă/canal, aducțiune gaz au fost finalizate.
Așa cum anunță și primarul Nicolae Barbu, se află în grafic și licitațiile pentru Fundătura Dudului, Clopotari și Cărămidarii Vechi, acolo unde au fost executate de asemenea lucrări de apă/canal și aducțiunea de gaze și unde se va intra cu asfaltarea, motiv pentru care locuitorii sunt rugați să urgenteze branșamentele de gaz. În procedură de licitație se află și strada Fabricii de Zahăr, iar în cartierul 240 Garsoniere din Negru Vodă urmează să fie demarată investiția de modernizare a infrastructurii de peste 40 de miliarde de lei vechi care va schimba complet fața acestei zone.
Despre aceste investiții, edilul șef Nicolae Barbu spune că sunt realizate cu fonduri proprii, eforturi financiare ale administrației locale și că municipalitatea așteaptă ca POR să fie operabil pentru depunerea unui proiect de asfaltare a cartierului Ramadan și de reasfaltare a întregului oraș, fiind vorba despre zeci de milioane de euro.