BURSA GENERALĂ A LOCURILOR DE MUNCĂ

Pe data de 14 APRILIE 2016   s-a  desfășurat  Bursa  Generală a Locurilor de Muncă. Această acțiune este o masură activă care presupune confruntarea directă a cererii cu oferta de forță de muncă.

Bursa s-a desfășurat, începand cu  ora 9:00, în municipiul Giurgiu, la Restaurantul Miorita și în orașul Bolintin Vale la sediul Bibliotecii  din localitate.

În vederea identificării locurilor de muncă vacante,  funcționarii publici din cadrul  A.J.O.F.M. Giurgiu au contactat un numar de  186  agenți economici.

Au  participat la bursă un numar de 47 agenți economici care au  oferit  457 locuri de muncă vacante, principalele domenii de activitate în care au fost oferite locuri de muncă vacante au fost: agricultură, construcții, industria confecțiilor, industria alimentară, servicii, comerț, asigurări.

La această bursă , au participat un numar de 390 persoane aflate în cautarea unui loc de muncă, 214 de persoane fiind preselectate în vederea susținerii de probe de lucru sau interviuri la sediul firmelor.

În ziua bursei au fost încadrate pe loc și au fost emise două dispoziții de repartizare în muncă în meseriile de mecanic utilaje și muncitor necalificat.

De asemenea, au fost prezentate programele de formare profesională organizate de AJOFM Giurgiu în anul 2016, un numar de 12 șomeri solicitând  înscrierea la cursurile de calificare în meseriile de: lucrător comercial; stivuitorist; manichiurist – pedichiurist, instalator instalații tehnico – sanitare și de gaze; inspector SSM; agent comercial și operator introducere, validare date.