Două persoane ascunse într-un camion, descoperite la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, ascunse în compartimentul de marfă al unui camion, două persoane de sex masculin care intenţionau să intre ilegal în țară.

În data de 10.04.2016, ora 18.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetăţean turc, la volanul unui autocamion, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, un utilaj industrial din Turcia pentru Germania.

Cu ocazia controlului specific, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a constatat că șnurul asigurator al semiremorcii are cablul tăiat şi relipit, motiv pentru care au procedat la efectuarea unui control amănunţit. Astfel, au fost descoperite ascunse în compartimentul marfă, printre marfa transportată, două persoane de sex masculin, cu trăsături afro-asiatice.

La cercetări, șoferul mijlocului de transport a declarat că vine din Turcia, a intrat în Bulgaria în data de 10.04.2016 și că nu are cunoștință de prezența celor două persoane în mijlocul de transport.

Conform protocolului româno – bulgar, mijlocul de transport, şoferul şi migranţii au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.