25/04/2024

SÂMBĂTĂ, 19 MARTIE, „PEDALĂM PENTRU NATURĂ”

Municipalitatea din Giurgiu se alătură și în acest an campaniei mondiale Ora Pământului”, ce va avea loc în data de 19 martie având drept tematică mersul pe bicicletă. Organizatia WWF Romania încurajează autoritățile să organizeze ture cu bicicleta pe un traseu prestabilit la care să participe toți cetățenii preocupați de poluare. Motto-ul campaniei din acest an este „Dăruiește naturii din energia ta”, iar printre acțiunile desfășurate în această zi organizația WWF propune autorităților care se alătură campaniei întreruperea iluminatului public al clădirilor și pe arterele de circulație (acolo unde nu afectează siguranța publică), în intervalul orar 20,30-21,30.

Sub sloganul „Pedalăm pentru natură!”, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Giurgiu organizează sâmbătă, 19 martie, începând cu ora 09:30, în Parcul Steaua Dunării, o serie de activități recreative la care sunt așteptați giurgiuvenii de toate vârstele. Astfel, aceștia sunt invitați la o tură cu bicicleta în cadrul căreia municipaliatatea încurajează mai mult participarea decât competiția, iar pentru copii va fi organizat un atelier de creație. Pentru că este Ora Pământului, copiii vor desena pe pământ, mai exact pe asfalt, sub îndrumarea unor profesor coordonator. Toți participanții vor primi la sfârșitul acțiunii premii și diplome de participare, iar cicliștii vor avea și un tricou de participare cu însemnele acțiunii.

Acțiunea „Pedalăm pentru natură! este organizată de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Giurgiu, Centrul Cultural Ion Vinea și CSM Dunărea Giurgiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu.