Giurgiuvenii au câştigat, au jucat în 10 oameni din minutul 65 » FC Botoşani – Astra Giurgiu 0-1

Astra a câştigat la Botoşani în inferioritate numerică, într-un meci în care a fost dominată de gazde. Matulevicius a semnat prima ratare a partidei min.8. Lituanianul a fost protagonistul unei alte ocazii, după o centrare a lui Hadnagy. În partea secundă, Queiros, min.51, a centrat perfect pentru De Amorim, dar reflexul lui Pleşca a păstrat tabela neschimbată.

Moldovenii puteau deschide scorul după o oră de joc min.61, dar Gavrilaş a fost salvat de bară, la execuţia lui Cabrera. Giurgiuvenii au rămas în 10 oameni, min.63, după ce Seto a văzut al doilea galben, în urma unui fault asupra lui Hadnagy. Trupa lui Cristi Pustai a mai trimis o dată în bară min.66, la şutul în forţă al lui Matulevicius.

Imediat in min.69, gazdele puteau profita de neînţelegerea dintre Găman și Queiros dar Hadnagy a greşit ţinta. Acelasi jucator a ratat dintr-o poziţie şi mai bună, cu 10 minute înainte de final.

În minutul 81 ratările s-au întors împotriva gazdelor. Alibec a reuşit un dribling de efect, i-a pasat lui Teixeira, care l-a învins pe Pleşca din a doua încercare. În prelungiri, Gavrilaş a intervenit la lovitura de cap a lui Matulevicius iar Botoşani – Astra s-a terminat 0-1.
Pentru moldoveni a fost a treia înfrângere pe teren propriu în acest sezon.

“Am jucat pe un teren greu, unde doar Steaua a câștigat. Am jucat 30 de minute în 10 oameni, am avut și noroc. Nu mi-a fost frică de rezultat, nu ne-am închis, am ținut atacanții în teren. Iar am luat un punct jumate.

Dedic această victorie lui Budescu, care astăzi a făcut 27 de ani, a fost căpitanul nostru, omul care ne-a asigurat liniștea financiară, prin transferul lui. Și domnului Niculae i-o dedic. Atâta timp cât Șumudică va fi la Astra, Dani Coman, Buduru, toți cei care ne ocupăm, să nu-și facă nicio grijă, această echipă va ajunge unde el își dorește. Sperăm să ajungem în Champions League, ne dorim asta foarte mult.

Dacă se juca un sezon regulat, în momentul de față 99% eram campioni. Dacă nu pierdem acasă cu Dinamo, campioana morală este Astra. Dar mergem mai departe cu alt campionat, să-i facem fericiți pe alții.”

Echipele de start:

FC Botoșani: Pleșca – Dimitrov, Ngadeu, Miron, Popovici – Cucu, Bordeianu – Fulop, Hadnagy, Cabrera – Matulevicius

Rezerve: Iliev, Casado, Carralero, Plămadă, Ivanovici, Mușat

Antrenor: Cristi Pustai

Astra Giurgiu: Gavrilaș – Queiros, Găman, Dandea, Alves – Teixeira, Seto – Boudjemaa, Boldrin, De Amorim – Alibec

Rezerve: Boșneag, Roșu, Florea, Boubacar, Lovin, Scarlatache, Ioniță

Antrenor: Marius Şumudică