DESZÄ‚PEZIREA ÃŽN MUNICIPIU CONTINUÄ‚ PENTRU ÃŽMBUNÄ‚TÄ‚Å¢IREA CONDIÅ¢IILOR DE CIRCULAÅ¢IE

După mini-vacanța de Anul Nou, astăzi, 4 ianuarie, prima zi de lucru pentru majoritatea giurgiuvenilor care și-au reluat activitatea profesională și au mers la lucru a coincis și cu prima perioadă cu zăpadă din această iarnă.
Pentru angajații din Primăria Giurgiu, inclusiv directorii, șefii de servicii și birouri, ziua a început cu deszăpezirea parcării, a trotuarelor din fața instituției și a rampei de acces, bărbații luând lopețile și muncind efectiv pentru ca circulația să fie posibilă atât pietonal, cât și cu autoturismele.
La prima oră, edilul șef Nicolae Barbu și administratiorul public Niculae Ghiță, precum și cei doi viceprimari, Alexandru Vladu și Liviu Popazu, au fost pe teren, pe străzile din municipiu, atât din urgența I, dar și la periferie, pentru a vedea cum s-a lucrat și unde sunt probleme, dar concluzia nu a fost mulțumitoare. În oraș se circulă, nu fără dificultate, și asta pentru că Financiar Urban nu a intervenit la timp și nu a avut suficiente utilaje, conducerea Primăriei arătându-se nemulțumită de activitatea firmei desemnate să se ocupe de deszăpezire, deși stratul de zăpadă a fost de doar 10-15 cm. Pentru remedierea situației și urgentarea activității, directorul Financiar Urban a fost convocat la o ședință de lucru.
La verificarea din teren, primarul Nicolae Barbu a vrut să vadă cum intervine și personalul administrativ de la școli, dacă cetățenii își curăță zăpada din fața proprietăților și în ce situație se află parcările, străzile dintre blocuri și stațiile de autobuz, constatând că în general, oamenii au fost receptivi. O parte din directorii unităților de învățământ au înteles că au obligația să curețe căile de acces și trotuarele, la fel și unii administratori de bloc și societăți din municipiu sau proprietari de imobile. Există însă și instituții unde nu s-a deszăpezit, la fel și societăți comerciale și giurgiuveni care nu își îndeplinesc obligațiile cetățenești. În acest sens, în zilele următoare, agenții Poliției Locale vor mai informa cetăţenii cu privire la aceste obligaţii, oferindu-le materiale informative şi preventive şi anunţându-i în acelaşi timp că la următoarea ninsoare, cei care nu vor respecta prevederile Ordonanţei nr. 21 din 30 ianuarie 2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale şi prevederile HCLM nr. 6/2013, vor fi sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 200-500 lei pentru persoanele fizice şi între 2000-5000 pentru persoanele juridice.
În afară de Financiar Urban, societățile Primăriei, Giurgiu Servicii Locale și Administrația Domeniului Public și Privat lucrează la curățarea trotuarelor cu motofrezele sau cu personalul și uneltele din dotare, respectiv la deszăpezirea Pieței Centrale.
Una din problemele semnalate de primarul municipiului Giurgiu este cea legată de aglomerația de autoturisme de la noul sediu al Poliției Municipale, de lângă parcul Alei, problemă ce va intra în discuție în zilele următoare cu factorii responsabili ai acestor instituţii, inclusiv Prefectura Giurgiu.
ÃŽn aceste zile, toÅ£i furnizorii de servicii din municipiu au avut echipe de intervenÈ›ie care au asigurat permanenÅ£a ÅŸi nu au raportat probleme deosebite sau avarii care să priveze populaÅ£ia de încălzire, apă curentă sau electricitate. ÃŽn perioada 30 decembrie 2015 – 4 ianuarie 2016 a fost suplimentat personalul care a intervenit în remedierea la timp a situaÅ£iilor neplăcute, respectiv Apa Service a lucrat în primele două zile ale anului pe străzile CireÅŸului ÅŸi Dunării ÅŸi pe strada 1 Decembrie 1918, acolo unde au fost semnalate înfundări de canalizare remediate pe loc. De asemenea, câţiva cetăţeni de pe Oltului ÅŸi ViÅŸinului au avut probleme cu îngheÅ£area apometrelor în propriile locuinÅ£e, din cauza neizolării corespunzatoare a aparatelor. Conducerea Global Energy Production a declarat că nu a înregistrat avarii ÅŸi că sistemul de încălzire a funcÅ£ionat corespunzător, în ciuda temperaturilor extrem de scăzute (-10, -15 grade Celsius) înregistrate în ultimele zile.