Nicolae Barbu, la 3 ani de la castigarea alegerilor

In cadrul conferintei de presa saptamanale, Nicolae Barbu a discutat despre contractul incheiat cu cetateanul, dar si despre faptul ca marea majoritate a indatoririlor au fost respectate.

“La trei ani de la castigarea alegerilor din 10 iunie 2012, preocuparea a fost de a-mi respecta si indeplini intocmai promisiunile asumate prin contractul cu cetateanul . Prin tot ceea ce am realizat si se va realiza pana in iunie 2016, cred ca, din contractul cu cetateanul promisiunile au fost realizate si chiar depasite. Poate ca s-ar fi putut realiza multe alte lucruri in plus, dar sa nu uitam ca la preluarea mandatului, gradul de indatorare al municipiului a fost de 34%. Lunar se plăteau 11-12 mld. lei rate și credit la bănci, gradul de colectare a veniturilor era unul foarte scăzut. Au fost luni când încasările din impozite și taxe au fost mai mici decât rata și dobânda la bănci.

Acele vremuri au trecut, Primăria având creșteri ale veniturilor de la 400 mld în 2012 la 540 mld în 2013. În 2014 veniturile au ajuns la aproape 620 mld, iar pentru 2015 previzionăm circa 650 mld. lei. Aceste creșteri ale veniturilor, completate prin fonduri europene aduse între 2012-2015 au făcut posibile acele investitii in toate domeniile pe care le-am realizat.

Anul acesta iunie 2015 -iunie 2016 va fi anul hotarator in depunerea proiectelor cu finantare europeana a caror suma totala va depasi o suta de milioane euro. La sfarsitul mandatului va voi arata ce proiecte am depus si care este valoare totala a acestora, pentru ca, fara aceste finantari europene, Giurgiu va ramane la stadiul de comuna cu 60 de strazi de km de piatra si pamant.”