29/03/2024

Comunicat de presă, PDL Giurgiu

Preocuparea pentru evitarea unor situaţii discordante ne oblige să prezentăm un comentariu al situaţiei politice şi evoluţiei din PNL Giurgiu.  După cum ne arată şi DEX-ul, fuziunea reprezintă contopirea celor două partide, PNL şi PDL.

În urma conferinţei de presa din 16 ianuarie 2015, dl. Preşedinte Vasile Mustatea a anunţat că doreşte să candideze pt. a doua oară la funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean şi că îl va susţine şi pe dl. Dumitru Beianu la funcţia de Primar în anul 2016. Urmare acestor candidaturi anunţate, membrii organizaţiei PDL se întreabă dacă ai nostril colegi doresc şi funcţia de prefect, vicepreşedinţi de CJ, viceprimari şi subprefecţi???!!

Reamintim că în toamna anului 2014 a avut loc înregistrarea noii formaţiuni politice PNL-PDL cu o paritate de “unu la unu”, ceea ce înseamnă că toate candidaturile trebuiesc discutate în birourile reunite şi supuse, în prealabil, unor cercetări sociologice care vor stabili candidaţii cei mai bine clasaţi.

Dacă în urma acestor etape nu se ajunge la niciun consens, candidaturile vor fi decise de Comisia mixtă funcţională la nivel naţional. Aceste funcţii importante pentru Giurgiu nu pot fi supuse discuţiei doar între 2-3 persoane, motiv pentru care prezentăm cuvenitele precizări.