19/04/2024

Ultimele pregătiri pentru 1 Decembrie

Traficul rutier de pe tronsonul Spitalul Judeţean – Primărie a fost, miercuri 26 noiembrie, închis timp de o oră şi asta pentru că detaşamentele care vor participa luni la parada militară de 1 Decembrie au efectuat ultima repetiţie. 
Aranjaţi în plutoane şi acompaniaţi de fanfara Centrului Cultural “Ion Vinea”, angajaţi ai poliţiei, jandarmeriei, pompierilor, precum şi elevi din mai multe şcoli giurgiuvene au bătut pasul de defilare în Piaţa Tricolorului, acolo unde vor avea loc acţiunile dedicate Zilei Naţionale a României. 
La parada militară din 1 decembrie vor defila în faţa giurgiuvenilor ca în fiecare an şi autospecialele tuturor structurilor, iar seara, de la ora 18.00, toate detaşamentele se vor retrage cu torţe pe traseul Casa Cărţii –  Primărie.

Anul acesta ornamentele şi luminiţele ce împodobesc oraşul se vor aprinde pe 6 decembrie 2014, când are loc deschiderea oficială a Sărbătorilor de Iarnă şi se vor stinge pe data de 7 ianuarie 2015. Municipalitatea a decis acest lucru pentru că Ziua Naţională a României are o însemnătate aparte, iar evenimentele desfăşurate în această zi trebuie dedicate exclusiv acestei sărbători.