S-A APROBAT TAXA DE HABITAT

Joi, 2 octombrie, la sediul Primariei a avut loc sedinta ordinara a Consiliului Local, cu 60 de proiecte de hotarari pe ordinea de zi.

Printre proiectele aprobate a fost si cel referitor la mult-discutata taxa de habitat.

Conform celor precizate de primarul Nicolae Barbu toti locuitorii orasului vor plati aceasta taxa de habitat; valoarea ei va fi de 6 lei/persoana pentru cei de la bloc si 9 lei/persoana pentru cei de la casa. Taxa se va plati la DITL; cei care nu depun declaratia pentru numarul de persoane care locuiesc intr-o locuinta vor fi trecuti automat cu 4 persoane la plata taxei de habitat.

O interventie interesanta, la punctul 39 al ordinii de zi, a avut consilierul Gheorghe Spoiala care a sugerat ca alocarea unei sume de 2 miliarde de lei pentru constructia manastirii Sf Gheorghe nu ar fi tocmai oportuna intr-o perioada in care populatia este supusa la taxe mari si impovaratoare; aceasta alocare ar trebui amanata, dupa parerea sa.

Raspunsul primarului a fost acela ca tocmai in aceasta perioada in care populatia o duce greu avem nevoie mai mult ca oricand de un sprijin din partea Celui de Sus! Dupa parerea sa banii trebuie alocati acelor obiective necesare orasului.

Au fost momente aproape penibile in care mai multi dintre participantii la discutie au ridicat glasul si au fost facute acuzatii de demagogie si lipsa de verticalitate.

Nu au lipsit nici consideratiile filosofice facute de consilierul Ionel Dinu, legate de rolul Bisericii si rostul monumentelor de cultura.

Proiectul a fost aprobat cu majoritate de voturi.

Punctul 45 a iscat alte discutii, legate de soarta transportului public local si a societatii Tracum SA. Concluzia generala a fost ca cetatenii orasului trebuie sa beneficieze de un transport public decent, la un pret accesibil; proiectul de hotarare a fost aprobat.